Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Το Αθλημα διαδεδομενο........και το Εγκλημα ΔΙΑΡΚΕΣ.........και ΙΔΙΩΝΥΜΟΝ

 

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010


Μ.Κ.Ο. Χρυσές επιχορηγήσεις επί υφυπουργίας Στυλιανίδη..


Στελέχη της Ν.Δ. και φίλοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, που έχει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών. Η οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», δημιούργημα του Παντελή Σκλια, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια. Ο-επίσης- φίλος του... υφυπουργού, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του [,στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του] ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της.
Η διάθεση μέρους του ΑΕΠ για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή δράση, στις χώρες που υποφέρουν, αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια υποχρέωσή μας ως χώρας της Ε.Ε. Τα ποσά που δίνονται ετησίως δεν είναι τεράστια. Οι αμφιβολίες που υπάρχουν αφορούν το εάν κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, καθώς για πολλούς εκπροσώπους του ελληνικού δαιμονίου οι ΜΚΟ έχουν γίνει επάγγελμα.
Το έργο των περισσοτέρων 
δεν ελέγχεται και συχνά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια αφήνονται στη διακριτική τους ευχέρεια. Όσο για το είδος της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας; Σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για το αναμενόμενο: δηλαδή επισιτιστική και φαρμακευτική βοήθεια στους λαούς που χειμάζονται και πραγματικά αναπτυξιακά έργα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΞ, έχουμε «ταράξει» διάφορους λαούς στα σεμινάρια: 

«Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή  σχλ [ εδω  γελανε] διακυβέρνηση στο Σουδάν»,
«Εκπόνηση σχεδίων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία» σχλ.[ αυτο  δυστυχως  κ. Σιουτη   δεν  μπορω  να το  καταλαβω!!!! Οποιος  το  αντιληφθει  μας  το  λεει]
και 
«Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν»,σχλ.  [  δηλ. το  ΠΑΚΙΣΤΑΝ   επαθε  ψυχολογικο  τρα-λα-λα;;;] είναι μερικές από τις δράσεις των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τη Ν.Δ. την τελευταία πενταετία.
Επίσης, παρ' ότι σχεδόν όλες οι ΜΚΟ που χαρακτηρίστηκαν «πράσινες» σταμάτησαν να χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση Καραμανλή και τη θέση τους πήραν οι «γαλάζιες», υπάρχουν και κάποιες που διατηρούν εξίσου φιλικές σχέσεις με τις δύο κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή παρουσία.  σχλ[  κατι  σαν  ερμαφροδητες   ενα  πραμα  δηλ ]

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις: 
το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Δ. Τσάτσου,
η HUMANET, της αδελφής και του γαμπρού του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Στ. Καλογιάννη,[  ζει  και  βασιλευει]
και η IOCC, με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα ο Αλεξ Ρόντος, φίλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι χρυσές ΜΚΟ
Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική» έλαβε 5.693.000 ευρώ, από τα οποία τα 5.064.000 στην περίοδο 2005-2007. 

Ο συνεργάτης του Ευρ. Στυλιανίδη, επικεφαλής και δημιουργός της ΜΚΟ, φρόντισε να βγάλει το όνομά του από την ταυτότητά της, καθώς το 2007 έγινε γραμματέας Νέας Γενιάς. Εκεί τον τοποθέτησε και πάλι ο φίλος του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, όταν έγινε υπουργός Παιδείας. 
Τα χρήματα που πήρε η «Ευρωπαϊκή Προοπτική», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει επισήμως στο ΥΠΕΞ, τα διέθεσε για διάφορα έργα, όπως «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν». Βασικό πεδίο δράσης της είναι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη πήρε 2.053.000 ευρώ για έργα όπως 

«επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν»,
«παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν»,[εδω μαλλον  για  αγορα  τσαντορ]
«εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική»,
«εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν»
για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική κ.ά. 
 Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη.
Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», κάτω από την ομπρέλα της Εκκλησίας, με διευθυντή τον Δ. Φουρλεμάδη, εξασφάλισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει έπειτα από καταγγελίες που έγιναν. Τα δικαιολογητικά που έφερε στο ΥΠΕΞ δεν
κρίθηκαν ικανοποιητικά και ανάγκασαν την τότε υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Ο διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δ. Φουρλεμάδης έδειχνε μια προτίμηση στην έδρα του αρμόδιου υφυπουργού για την προμήθεια της επισιτιστικής βοήθειας, ενώ μαζί είχαν επισκεφτεί καταυλισμούς Ποντίων στη Ροδόπη, όπου μοίρασαν τόνους τρόφιμα.
Παρά τον εξοβελισμό των χαρακτηρισμένων «πράσινων» ΜΚΟ, το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» του συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσάτσου, δεν κόπηκε από τις χρηματοδοτήσεις. Επί Ν.Δ. έλαβε 1.198.000 ευρώ για: 

«εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», 
«υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα»,
«εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία»,
«πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στη Νότια Αφρική» κ.ά.
σχλ...αν  μπορουσε  ν' ακουγοταν  απο τον  ταφο  ο ανθρωπος!!!
Εντύπωση κάνει και η χρηματοδότηση της ΜΚΟ του Αλ. Ρόντου (όχι με υπέρογκα ποσά) για έργα στη Γεωργία,[ εννοουμε  την Δημ. της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ]όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του προέδρου της χώρας
.

Ρεπορτάζ : Βασιλική Σιούτη
(από την Ελευθεροτυπία)

 Σχλ.  Πιστευει   κανεις  πως   ενας  ειναι  αυτος  που  πρεπει  να  παει  ΦΥΛΑΚΗ!!!!!
Πιστευει  κανεις  πως  οι μειοψηφίες   της  Βουλης  ασκουν πραγματικα  αντιπολιτευση;;;;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: